Sportmode

Aldrig har det varit så inne med sportkläder som nu. Kanske beror det på att människor är mer aktiva och sportintresserade. Oavsett anledning har sportmodet kommit att explodera de senaste åren vilket gjort att utbudet på träningskläder har ökat. Förr valde de flesta att träna i en gammal tröja från skoltiden och ett par slitna shorts man inte längre använder. Nu finns det välanpassade kläder för just träning. När man svettas och tar i vill man ha kläder som andas för att slippa den instängda känslan. Det är även en viktig funktion då kroppens svett lätt kan frysa och kyla ner kroppen vid kallare temperaturer. Rätt träningskläder är inte bara bra för kroppen utan det kan även vara en boost för självförtroendet.

Färger hos träningskläder

När man tar sig en titt på vad trenderna är inom sportvärlden och modevärlden ser man att det är mycket starka färger som önskas. Helst vill man ha kläder med chockrosa eller limegröna detaljer. Turkost är också en populär färg att ha när det kommer till sportkläder. Färger sägs stimulera olika känslor hos människan. Exempelvis brukar färgen grön ge en glad och positiv känsla medan färgen röd känns mer seriös. Blå sägs stimulera de kreativa delarna av vår hjärna vilket kan leda till att man förutom att få motion även kan komma upp med idéer under sitt träningspass. Ett tips är att välja träningskläder i sin absoluta favoritfärg för att bli på ett så gott humör som möjligt. Då är det större chans att man presterar sitt bästa under träningspasset. Är man inte ens person som gillar färg men ändå inte vill klä sig helsvart är ett alternativ att välja träningskläder med färgglada detaljer.

Typ av träningskläder

Förr valde man att träna antingen i mjukisbyxor eller i shorts som man hittade hemma. Nuförtiden är det vanligare att man tränas i tights. Det är inte vanliga tights som man har på sig under vardagar utan dessa så kallade träningstights är skapta för just träning. Oftast är träningstightsen i ett mer stretchig material än vanliga och köper man lite dyrare kan man få tights som “andas”. När man tränar vill man ha både bekväma plagg samt plagg som håller kylan borta ifall man tränar utomhus. Tack vare andningsfunktionen använder många tights ute när de joggar eller promenerar. Är du ute efter nya träningskläder är ett tips att kika in hos nhl shop där du finner ett varierat utbud av sportkläder för alla aktiviteter och både för män och kvinnor.