Unisex accessoarer

Rätt accessoarer kan skapa hela ens outfit. Har man enfärgade kläder på sig, som till exempel en helsvart klänning eller en kostym, kan man förmedla sin personlighet ordentligt med hjälp av ett utvalt halsband, armband eller kanske ett bälte. Baskläder kan också få sig ett riktigt lyft med hjälp av olika detaljer. Vissa typer av accessoarer anses ofta vara kvinnliga, som till exempel tunnare halsband med söta hängen eller färgglada handväskor. Andra accessoarer kan anses vara typiskt manliga, som till exempel tjock läderarmband, klockor med breda metallarmband och maffiga bältesspännen. Sen finns det accessoarer som kan anses vara unisex. Dessa kan se ut på lite olika sätt, men det är vanligt att de varken har för mycket av den typiskt kvinnliga eller den typiskt manliga stilen.

Smycken som passar alla

Idag är det faktiskt vanligare än någonsin förr att kvinnor och män bär samma typ av smycken. Ett smycke som har blivit extremt populärt de senare åren är enklare enradiga armband med pärlor som består av olika stenar. Det vanligaste är att stenarna är halvädelstenar som exempelvis mossagat, tigeröga eller ametist. Detta är till exempel vad det nya företaget Arm of Sweden har börjat tillverka. De är baserade i Kalmar och har förstått samt valt att haka på den nya trenden med unisex-smycken. Pärlorna som de använder är tillverkade av sten och det armbandet har även en central pärla som består av symboliska figurer. Den här typen av smycken är ofta lite religiöst influerade från buddhismen eller hinduismen. Anledningen till att det har blivit så populärt att använda denna typ av smycken är på grund av att yoga och mindfulness har funnit sin väg till västvärlden. Det finns även halsband som är tillverkade i samma stil.

Även praktiska accessoarer

Moderna klädmärken som riktar in sig till trendmedvetna människor som lever en urban livsstil har ofta kollektioner som är helt unisex. Det innebär att alla typer av plagg kan användas av båda könen. Många märken tillverkar även väskor och andra praktiska accessoarer som både är estetiska och fyller en funktion. En nyckelring kan till exempel se ut på många olika sätt och vara helt unisex. När det kommer till accessoarer är det inte ens kön som bestämmer vad ens favoritfärg är, men vad man kan se är att unisex-mode vanligtvis håller sig till en neutral färgskala. Svart, grått, grönt och brunt är till exempel ganska vanliga färger i detta mode. Många unisex-företag har även en något futuristisk framtoning, så metallfärger som silver, guld och koppar samt geometriska tryck är vanligt att se.