Så följer du den hållbara modetrenden

En av de hetaste modetrenderna just nu är det hållbara och klimatsmarta modet. Konsumenter blir allt mer medvetna om hur val av livsstilen påverkar miljön. Detta har gett upphov till ändrade vanor när det gäller resor, livsmedel, boende och konsumtion. Modebranschen har länge varit en stor miljöbov, men nu håller det på att ändras. Här kan du läsa mer om hur du kan påverka miljön och följa den hållbara modetrenden.

En in, en ut

Grundregeln för en hållbar livsstil är att inte ha för många saker. Om du har värdefulla smycken kan du sälja guld och diamanter och få pengar över till nytt. Tumregeln är att om du köper något nytt bör du se till att ett annat föremål åker ut. Det gäller dock att ta vara på gamla föremål. Att återvinna dem är en bra idé för att undvika slit-och-släng-konsumtion och en ohållbar livsstil. Hos diamantbrev.se är det både enkelt och säkert att skicka gamla smycken med ett för frankerat rekommenderat brev. Detta är betydligt bättre än att låta smyckena samla damm hemma.

Köp hållbara material

När du köper nya modeplagg se till att välja hållbara och återvunna material. Välj gärna plagg och textilier som är märkta med Bra Miljöval-certifieringen för att garantera dess positiva påverkan.

Köp få föremål av hög kvalitet

För att undvika slit-och-släng-modet bör du köpa få plagg av hög kvalitet istället för många billigare plagg av lägre kvalitet. Detta ökar livslängden på plaggen och bidrar till en mer hållbar modeindustri. Trots att mode ofta associeras med tillfälliga trender bör du alltid tänka långsiktigt när det kommer till modeplagg och smycken.