Smycken, de senaste trenderna.

Nu blickar alla modeintresserade mot nya fronter och material. När det kommer till årets smycken finns många spännande nyheter som gör modevärlden mer glamorös. De senaste åren har det framförallt varit fokus på smala halsband och minimalistiska örhängen som dominerat under ett tag nu. Men våren 2019 har börjat lite mer explosivt med en glimt i ögat. Från minimalism har man nu gått till maximalism, där stora 80-tals inspirerade örhängen i form av hjärtan, snäckskal och pärlor är superinne. Leta efter smycken som är både djärva och lekfulla för att få den rätta looken. Här nedan kommer mer inspiration.

Maximalism är helt rätt

Nu är det dags att glömma bort minimalismen och fokusera på en ny trend som redan nu visats på catwalks världen över. Allt från stora till mer bling-inspirerade smycken ger din garderob en automatisk uppdatering. De allra flesta modehus i världen visade under modeveckorna stora pampiga örhängen och halsband med maximalism i fokus. Bland annat har stora kristallörhängen varit väldigt trendiga och dessa örhängen har blivit omåttligt populära på Instagram. Detta är inte är särskilt förvånande då artisten Ariana Grande sågs använda dessa pompösa örhängen i sin senaste ”7 Rings”-video. Om du dessutom vill få långt hår som Grande, kan det likväl vara tid att fixa upp hårlinjen hos Nordichair.com där du kan känna dig lika glammig som Hollywood-eliten. Ännu ett sätt att lägga till denna trend i din garderob, är bland annat att klä sig i en mer minimalistisk stil, med fokus på jeans och en vanlig t-shirt, så att dina smycken är i fokus istället. Om du tycker att det blir lite väl mycket för vardagen, så är dessa örhängen och halsband festklara till helgens utekvällar. Ord som kan nämnas i detta sammanhang är helt klart att vara extra, då det handlar om att sticka ut och blinga på till max.

Pärlor och 80-tal

Utöver den pompösa trenden, så är pärlor äntligen tillbaka. Om du alltid haft en mer klassisk stil så har du förmodligen alltid på dig pärlor, men om du däremot inte använt dig av din mammas pärlor – är du i god tid. Både mindre pärlor och mer extravaganta varianter är trendiga i år och uppdaterar enkelt din klädstil. Även mer skulpturala smycken visades hos bland annat Oscar de la Renta och Prabal Gurung. Om du är mer minimalistisk så kan du prova pärlor i ringform. Utöver vackra pärlor, så är 80-talet trendigt igen. Framförallt är det mycket fokus på överdimensionerade hjärtörhängen, som är en av årets kanske mest lekfulla trender som visades av bland annat Balenciaga. Detta är en trend som helt klart kommer att bli trendig bland Instagram-bloggare och passar perfekt under sommaren. Vare sig du väljer pärlor i form av skulpturala smycken eller mer glamorösa smycken, så finns många roliga trender att prova detta år.